Discussion:
26.1-rc1: Gnus issue when signing message / prompting for passphrase
(too old to reply)
Joseph Mingrone
2018-04-25 01:09:50 UTC
Permalink
Hello,

I have been running 26.1-rc1 since the 16th and things have been smooth.

I did have to change the value of `epa-pinentry-mode' to 'loopback to get prompted for a passphrase when opening an encrypted file. But, when sending messages in Gnus with `mml-secure-message-sign', instead of being prompted for the passphrase, a 'Wrong type argument: char-or-string-p, nil' error is reported, which I believe occurs in or around `mml-compute-boundary'.

Joseph
Lars Ingebrigtsen
2018-04-25 01:18:07 UTC
Permalink
Post by Joseph Mingrone
I did have to change the value of `epa-pinentry-mode' to 'loopback to
get prompted for a passphrase when opening an encrypted file. But,
when sending messages in Gnus with `mml-secure-message-sign', instead
char-or-string-p, nil' error is reported, which I believe occurs in or
around `mml-compute-boundary'.
Please (setq debug-on-error t) to get a backtrace and report this bug
with `M-x report-emacs-bug'.
--
(domestic pets only, the antidote for overdose, milk.)
bloggy blog: http://lars.ingebrigtsen.no
Noam Postavsky
2018-04-25 01:20:25 UTC
Permalink
Post by Lars Ingebrigtsen
Post by Joseph Mingrone
I did have to change the value of `epa-pinentry-mode' to 'loopback to
get prompted for a passphrase when opening an encrypted file. But,
when sending messages in Gnus with `mml-secure-message-sign', instead
char-or-string-p, nil' error is reported, which I believe occurs in or
around `mml-compute-boundary'.
Please (setq debug-on-error t) to get a backtrace and report this bug
with `M-x report-emacs-bug'.
Isn't this Bug#26298?
Joseph Mingrone
2018-04-25 01:28:55 UTC
Permalink
Post by Noam Postavsky
Post by Lars Ingebrigtsen
Post by Joseph Mingrone
I did have to change the value of `epa-pinentry-mode' to 'loopback to
get prompted for a passphrase when opening an encrypted file. But,
when sending messages in Gnus with `mml-secure-message-sign', instead
char-or-string-p, nil' error is reported, which I believe occurs in or
around `mml-compute-boundary'.
Please (setq debug-on-error t) to get a backtrace and report this bug
with `M-x report-emacs-bug'.
Isn't this Bug#26298?
This does describe what I am seeing. Thanks and apologies for missing it before posting here.

Joseph
Noam Postavsky
2018-04-29 14:49:41 UTC
Permalink
Post by Joseph Mingrone
Post by Noam Postavsky
Post by Joseph Mingrone
I did have to change the value of `epa-pinentry-mode' to 'loopback to
get prompted for a passphrase when opening an encrypted file. But,
when sending messages in Gnus with `mml-secure-message-sign', instead
char-or-string-p, nil' error is reported, which I believe occurs in or
around `mml-compute-boundary'.
Isn't this Bug#26298?
This does describe what I am seeing.
I've proposed a patch there which renames `epa-pinentry-mode' into
`epg-pinentry-mode', any comments would be appreciated; we're
stumbling towards a solution but the bug thread is somewhat lacking
input from people with a strong grasp of how epg and epa code fits
together...

https://debbugs.gnu.org/cgi/bugreport.cgi?bug=26298#63

Loading...